Bepaal zelf wanneer je de aanvraag doet

vog online

Iedereen herkent het wel, naar het gemeentehuis gaan kost altijd veel tijd. In de meeste gevallen ben je al een vrije middag kwijt om een formulier aan te vragen, je staat langer in de wachtrij dan dat je daadwerkelijk kwijt bent voor de aanvraag. Een vog online aanvragen kun je ook eenvoudig via internet doen, via de website vog-aanvraag.info doe je wanneer je er tijd voor hebt de aanvraag. Of dit nu in de avond of het weekend is maakt niet uit.

vog online

Voor welke beroepen?

In principe kan een werkgever voor ieder beroep een vog eisen, maar voor sommige beroepen is een vog aanvragen verplicht. Dan moet je denken aan beroepen in de zorg, chauffeur op een taxi of als je bij de bank gaat werken met grote geldstromen. Maar als je voor de hobby lid wil worden van een schietvereniging, heb je ook een verklaring nodig voor je gedrag. Werken bij bijvoorbeeld een kinderdagverblijf is ook onmogelijk zonder de verklaring, op deze manier zijn er verschillende beroepen waarbij je een verklaring moet hebben.

Is de VOG hetzelfde?

Of je nu een verklaring omtrent het gedrag bij de gemeente aanvraagt, of via een website als vog-aanvraag.info. Alle vog aanvragen die worden gedaan komen allemaal bij een plaats uit, de dienst Justis. Waar je verklaring ook aanvraagt je zal altijd gewoon achteraan moeten sluiten, er zijn geen speciale diensten waarbij je de verklaring sneller in huis hebt. Iedere aanvraag legt exact dezelfde weg af waar je deze ook hebt gedaan.