De EOS blockchain

Het EOS blockchain project is door Dan Larimer gestart. Hij is een bekende en zeer erkende (geniale) blockchain programmeur met reputatie. Hij is de uitvinder en programmeur van de Bitshares en Steemit Graphene blockchain platforms. Steem en Bitshares zijn twee belangrijke successen op basis waarvan hij veel heeft geleerd over hoe het nog beter kan.

Op dit moment werkt hij aan het EOS blockchain project en is hij bezig met de ontwikkeling van de EOSIO DAWN software platform. Hij is al klaar met de vierde versie van DAWN. Dit is de laatste versie voor de lancering van EOSIO 1.0 platform. Het EOS project beoogt de verwezenlijking van een gratis, bliksemsnelle en meer gebruiksvriendelijker variant van Ethereum: EOSIO.

Hoe meer je leest over dit project, hoe meer je beseft dat we hier te maken hebben met een potentiële Ethereum killer.  Waarom?  Ethereum blockchain is niet goed schaalbaar, het is niet makkelijker schaalbaar te maken, vereist van iedereen om een bepaalde leerervaring te ondergaan. Bovendien is het niet gratis.

Er wordt hard gewerkt om iedereen makkelijk toegang te bieden tot het Ethereum netwerk met oplossingen zoals MetaMask en Statis. Toch, het belangrijkste probleem is dat Ethereum niet schaalbaar is wanneer je miljoenen gebruikers wilt includeren. Mocht Ethereum falen, dan zou EOS en de interne EOS coin of tokens een superieur alternatief van Ethereum en de Ethers kunnen worden.

Op 9 juni 2018 is EOSIO 1.0 platform gelanceerd geworden. Mainnet is op 14 juni 2018 live gegaan door een grondig voorwerk en uitstekende coördinatie van de gemeenschap en de betrokken block producers.

EOS kopen