De wondere wereld van modern internet

Het internet heeft veel wonderen geproduceerd over de afgelopen 30 jaar dat het bestaat. Aan het begin had je een zeer wild internet waarin alles mogelijk is. Vandaag de dag heb je dingen als internet marketing. Wat is internet marketing? Dat is wanneer je advertenties maakt voor op het internet. Het is logisch dat mensen dit doen; bijna iedereen in de wereld heeft toegang op het internet. De enige mensen die geen toegang hebben tot het internet zijn vaak toch te arm om wat te kopen. Maar zoekmachine marketing is niet het enige wat je kunt vinden op het internet tegenwoordig. Je hebt ook Russische trolls en sociale media.

Hoe social media ons beïnvloedt

Mensen zijn van nature vrij sociale wezens. Het is letterlijk accuraat om te zeggen dat een groep mensen een kudde is en corona heeft ons onderhand geleerd dat zelfs anti-sociale mensen behoefte hebben aan sociaal contact. Dus waarom is social media dan zo bijzonder? Dat heeft te maken met drie onderdelen die je nergens anders vindt. Social media is overal beschikbaar. Meerdere social media apps kun je zelfs alleen maar op de telefoon gebruiken. Het geeft een kwantitatieve uitdrukking van hoe gewaardeerd je bent. Iedereen wil gewaardeerd voelen en sociale media maakt dat vrij gemakkelijk. De derde is een venijnige. Het gaat altijd via het internet.

Het gevaar van social media

Hoewel social media begon als iets voor vrienden en familie is het nu getransformeerd naar iets compleet anders. Aangezien bijna iedereen te bereiken is via social media leidt dat tot vrij gevaarlijke manieren waarop het gebruikt wordt. Gehele gedeeltes van de bevolking van meerdere landen gelooft dingen die compleet belachelijk zijn. En je kunt niet meer goed zien wat bedacht is door wie. Dus een gemene leugen die bedoeld is om het vertrouwen in de overheid te doen verliezen kan bedacht zijn door iemand van buitenaf. De Russen staan op nummer 1 als verdachten. Maar je kunt eigenlijk tegenwoordig niet eens goed zien of het een mens is of een bot. Dus er zijn veel wonderen op het internet maar er is ook veel gevaar.