Een goede luier voor jouw kind

luiers kopen

Het krijgen van een kind is een grote verandering in het leven van veel stellen en alleenstaanden. Het kost tijd om te wennen aan het andere ritme en de nieuwe rol als ouder. Tijdens eerste levensjaren van het kind vraagt de verzorging van het kind veel tijd en aandacht. Goede luiers kopen is ontzettend belangrijk, zodat ongelukjes voorkomen worden en jullie kind er er prettig in voelt.

 De juiste luier voor jouw kind

Het kiezen van de juiste luier kan lastig zijn vanwege de grote hoeveelheid luiers en merken. Verreweg de meeste ouders kiezen voor wegwerpluiers. Dit type luiers is verkrijgbaar in diverse merken, kwaliteit en prijsklassen. De keuze varieert van huismerk tot A merk. De keuze van de maat hangt samen met het gewicht van het kind. Naast de gewone luiers met plakstrips zijn er ook luierbroekjes te koop, die makkelijk aan te trekken zijn. Dat zorgt voor extra gemak en comfort.

Het dragen van luiers kan zorgen voor irritatie van de huid en bovendien huiduitslag veroorzaken. Het is belangrijk om daar tijdens het verschonen aandacht voor te hebben. Het gebruik van goede luierdoekjes en crème tegen de uitslag mag daarbij niet vergeten worden.

luiers kopen

 Een milieubewuste keuze

Naast wegwerpluiers kun je ook wasbare luiers kopen, die makkelijk in gebruik zijn. Het gebruik van wegwerpluiers lijkt in eerste instantie misschien niet hygiënisch, maar dat is slechts schijn. De poep kan worden opgevangen met een simpel inlegvel, wat vervolgens weggegooid kan worden. Het inlegvel kan gewoon gewassen worden wanneer er alleen geplast is. Met een spoelprogramma en een hoofdwasprogramma op zestig graden kunnen de wasbare luiers gewassen worden, zodat ze opnieuw gebruik kunnen worden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar is op de langere termijn ook goedkoper. Dat is voor ouders vaak een mooie bijkomstigheid.