Een goede werkplek

Nu we door corona massaal thuis zijn gaan werken, is het belangrijk om ook thuis een goede werkplek te hebben. Is dit niet het geval, dan kan dat zorgen voor een grote hoeveelheid stress of overlast voor je andere huisgenoten zoals jouw kinderen of partner. Het fijnst is natuurlijk wanneer je een zogenaamde studeer- of werkkamer ter beschikking hebt, maar wanneer dit niet het geval is zal je iets anders moeten bedenken om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken voor jezelf en anderen. Wanneer je namelijk geen afgesloten kamer hebt waar je jouw werkplek kan inrichten, zul je veel sneller afgeleid worden doordat bijvoorbeeld je kinderen je steeds wat vragen, of je partner met je begint te praten. Hierdoor wordt vaak ook aangeraden om een werkplek in de slaapkamer te maken wanneer je daar ruimte voor hebt, in plaats van een werkplek in de woonkamer.

Wat maakt een werkplek goed

Wanneer je de ruimte hebt gevonden om je werkplek te gaan installeren, is het belangrijk dat er iets van stroom in de buurt is. Dit kan door middel van verlengsnoeren en contactdozen, maar ook doordat er stopcontacten in de muur zitten. Zonder stroom zal je geen computer kunnen aansluiten of een laptop kunnen opladen wat je vaak wel nodig hebt voor het thuiswerken.

Maak gebruik van goede verplichting

Ook is het belangrijk dat je goede verlichting bij je werkplek hebt zodat je alles makkelijk kan zien zonder dat je ogen te veel werk moeten doen waardoor je sneller hoofdpijn kan krijgen. Dan is vervolgens ook de stoel waar je op zit een heel belangrijk onderdeel van jouw werkplek. Meestal wordt een bureaustoel ergonomisch aangeraden aangezien je daar relatief veel op in kan stellen, maar wanneer je een bureaustoel ergonomisch niet fijn vindt, voldoet elke andere bureaustoel waar jij lekker in kan zitten ook.