Een topper van 180×200

Furnitura

Door velen wordt een topper gezien als een goede oplossing om meer comfort aan je oude matras toe te voegen. Een topper zal echter niet alle tekortkomingen van je oude matras op kunnen lossen. In sommige gevallen is het beter een nieuw matras aan te schaffen. Wanneer je een topper 180 x 200 plaatst op een matras van dezelfde maat, dan zal het onderliggende matras langer meegaan. Wanneer het oude matras kuilen heeft, zal daar de topper 180×200 geen uitkomst voor bieden. Wanneer je een topper kiest van kwalitatief hoogwaardig schuim, dan zal dat tijdelijk comfortabeler zijn dan te liggen op het oude matras zonder de topper. Uiteindelijk zal een topper niet helpen wanneer er al een kuil in het oude matras zit. De kuil is niet goed voor het lichaam. Het matras kan het lichaam niet meer goed ondersteunen. Ook zal het matras zich niet meer goed kunnen aanpassen aan het lichaam.

topper 180x200

De voordelen van een topper 180×200

Je moet om te beginnen een topper over een nieuw matras plaatsen om er de volledige voordelen uit te halen. Wanneer je dat doet, dan kun je zeggen dat een topper een beter ligcomfort biedt. Je zult de ondersteuning van je matras er niet door verliezen. Een topper moet minimaal 4 cm dik zijn. Een ander voordeel is ook dat de in- en uitstaphoogte wordt verhoogd. Je kunt deze verhogen met 4 á 6 cm.

topper 180x200

Een topper zal ook de levensduur van het matras verlengen. Deze slijt minder hard en er wordt niet op getranspireerd. Het matras blijft dus schoner. Je kunt een afritsbaar topdekmatras gemakkelijk afritsen en dus wassen. Het geheel blijft schoner. Daarom zijn topdekmatrassen zeker aan te raden.