Een tropische vakantie met palmbomen

De meeste mensen kiezen voor warme en verre oorden als ze op zoek gaan naar een geschikte locatie voor een vakantie. Zolang er palmbomen aanwezig zijn, vinden de meeste mensen het wel goed. Iedereen weet namelijk dat deze bomen alleen op warme plekken groeien, vandaar dat de aanwezigheid van palmbomen voor veel mensen een goed teken is. Omdat palmbomen niet in Nederland groeien, maken de meeste vakantiegangers meerdere foto’s van de bomen in het buitenland. Pas als de bomen op de foto staan, weet je dat je lekker op vakantie bent.

De geschiedenis van palmbomen

Voordat er iets over de geschiedenis van palmbomen verteld wordt, is het interessant om te weten dat de boomsoort niet uit een enkele soort bestaat. Er zijn meerdere palmen die allemaal tot dezelfde familie behoren. Zo zijn er in totaal ongeveer 3000 verschillende soorten palmbomen die over de wereld verspreid zijn. De palmbomen bestaan al sinds het tijdperk van het Krijt. Dit is bekend doordat er uit dit tijdperk fossielen van de bomen zijn gevonden. Het was in deze periode erg warm op aarde, want er zijn zelfs fossielen gevonden in buurland Duitsland!

Andere leuke weetjes over palmbomen

Een ander interessant kenmerk van palmbomen is dat het eigenlijk geen planten zijn, maar hele grote grassen. Zou je niet denken als je er een foto van maakt op vakantie? Daarnaast zijn er meerdere soorten palmbomen die kokosnoten produceren. Deze voedzame noten hangen meestal verscholen onder de grote bladeren van de bomen. Even je best doen en dan heb je de kokosnoten er zo uit met behulp van een ladder. Tot slot is het leuk om te weten dat de palmboom een erg populaire plant is om te laten tatoeëren. Vooral vakantiegangers zien het als de ultieme herinnering aan hun warme vakantie om de boom op hun lichaam te vereeuwigen.