Hoe jij met acts een sfeer kweekt

Als de dorpsgek al bezet is

Ieder feestje is erbij gebaat; één of meerdere acts die de boel wat komen opleuken. Wanneer jij een feest geeft is het een goed idee om daarbij iemand in te huren die een personage komt neerzetten. Afhankelijk van het thema van het feest kan je iemand vragen om jouw feest te komen opleuken. Geef je een ‘fout feestje’, dan is een diva die met een eigenzinnige showmobiel komt aangereden ideaal om de sfeer er snel in te krijgen. De plaatselijke dorpsgek met zijn altijd op de lachspieren werkende opmerkingen was al bezet, dus waarom zou jij dan niet iemand inhuren om de stemming erin te krijgen.

Goed, fout of goed fout
Ga je een dergelijke artiest inschakelen, dan krijg je doorgaans volop keuze bij het evenementenbureau. Je kan kiezen voor iemand die de kinderen komt vermaken met een mooie ballonnen act, maar je kan er ook voor kiezen om het over een heel andere boeg te gooien. Met een muzikant die aan de tafels voor vermaak zorgt gooi je als gastheer of gastvrouw hoge ogen. Wil je echter een act hebben die op de lachspieren werkt, dan is het een leuk idee om bijvoorbeeld een non met een drankprobleem in te schakelen. De gasten zullen gegarandeerd niet meer bijkomen om de vreemde uitspraken. Daarnaast zullen ze hun drankje goed in de gaten houden, anders weet je maar nooit waar het schip strandt.

Huur een oma of opa
Senioren hebben zo hun makken, maar ze zijn graag geziene gasten op een evenement. Heb jij geen oma of opa die de boel komt opfleuren met een leuke anekdote, dan is het een verstandig idee om er één in te huren. De oma of opa die langskomt kan bouwen op een jarenlange ervaring en weet precies hoe hij de sfeer in een feestje kan brengen. Met een rare hobby als toekomst voorspellen aan de hand van je theekopje is deze opa of oma de gangmaker die je altijd al graag in de familie wilde hebben. Leuk voor een avondje ouderwetse gezelligheid.