Hoe maak je zelf soesjes?

soesjes

 Het zelf maken van soesjes hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Het enige dat nodig is, is de juiste soort voorbereiding en de nodige kracht tijdens het bereiden van het beslag. Gelukkig is hier ook een handmixer voor, wat een fijne uitkomst is aangezien het deeg redelijk stevig qua structuur is. Het beste van allemaal? Je hebt ook nog eens de keuze uit tientallen soorten bereidingen op dit klassieke gebakje.

 Wat voor soort variant wil jij maken?

 Wat voor soort variant wil jij maken?. Naast een klassieke variant, zijn er vandaag de dag namelijk nog veel meer creatieve varianten. Hierbij kun je denken aan tompouce soesjes, frambozen-cheesecake soesjestoren, croquembouche, bananen eclairs en hartige avocado-kip gebakjes. Met wat voor variant ga je het liefste aan de slag?

soesjes

 Het begint altijd met een goede basis

 Het maken van deze kleine gebakjes begint natuurlijk altijd met een goede basis en het gebruik van de juiste producten. Doe boter, melk en water in een pannetje, om het mengsel vervolgens aan de kook te brengen. Vervolgens haal je het pannetje van het vuur. Gezeefde bloem roer je, samen met zout, door het mengsel. Door het mengsel af te laten koelen wordt het vervolgens een droge bal die loslaat van de bodem. Voeg vervolgens iedere keer een ei toe en roer zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.

 De kleine gebakjes zijn twee tot drie dagen houdbaar

 Als je eenmaal het gebakje klaar hebt, kun je ze vullen met bijvoorbeeld slagroom of banketbakkersroom. Ook kun je smaakjes zoals chocolade of vanille toevoegen en maak je een gebakje dat helemaal bij je smaak past. Hoe zie jij het perfecte gebakje voor je?