Hoortoestel die perfect aansluit

Ik heb een goed hoortoestel gevonden. Ik had al een paar maanden last van gehoorverlies maar ik wilde het niet aangaan. Ik merkte dat ik het toch moeilijk vond om over te praten. Ik weet niet waarom, het is volgens mij niet dat er een taboe op ligt. Maar ik merk trouwens wel dat er een taboe ligt op ouder worden. Misschien heeft dat er wel mee te maken. Toen ik jaren geleden een bril aan moest schaffen, je kent het wel, de zogenaamde leesbril, toen keek mijn dochter mij met medelijden aan. Ik vond dat zo rot! Want daardoor vond ik het ook opeens erg. Het lijkt alsof het iets onnatuurlijks is, dat je lichaam je in de steek laat. Terwijl ja, dat is nou eenmaal zo. We weten ook niet hoe het precies werkt.

Gesprek met dochter

Ik heb het er nog wel met mijn dochter over gehad hoor en ik begrijp nu ook hoe zijn naar de wereld kijkt. Voor haar is dat allemaal nog een ver van mijn bed show dus dan raakt het haar om te zien hoe iemand ouder wordt. Terwijl ik er eigenlijk wel blij mee ben. Je wil toch in schoonheid en met trots oud worden? Door het hoortoestel gebeurt dit nu ook meer. Ik voel dat ik weer meekrijg van iedereen en dat ik beter kan reageren op gesprekken. Ik vind het een hele klus maar je krijgt er zeker veel kwaliteit voor terug.