Kinderopvang: welke meubels heb je nodig?

Kinderopvang meubels

Je woonkamer heb je misschien zelf ingericht en je bent best wel tevreden met het resultaat. Dat betekent echter niet dat je ook in staat bent om een school of opvang in te richten. Kinderopvang meubels uitkiezen is bijna een vak apart. Het is dan ook belangrijk dat je vooraf goed bedenkt welke spullen je in ieder geval nodig gaat hebben.

De basis kiezen

Er zijn een aantal meubels die in vrijwel elke kinderopvang niet kunnen ontbreken:

  • tafels
  • stoelen
  • kasten
  • speelgoed
  • verschoontafels

De praktische zaken

Het is goed om allereerst te beginnen met de praktische zaken. Dan heb je het over tafels, stoelen en verschoontafels. De kasten kunnen ook zeker praktisch zijn maar hebben soms ook een decoratieve functie. Daarover later meer. De tafels en stoelen worden vaak ingedeeld in maatgroepen. Deze worden ook in het onderwijs gebruikt. De maatgroep geeft aan voor welke leeftijd de stoel geschikt is. Formaat 7 is dan bijvoorbeeld bedoeld voor langere kinderen op de middelbare school. Zorg dat je weet welke maten nodig zijn op jouw kinderdagverblijf en zoek hier ook tafels bij.

Kinderopvang meubels

Een grote tafel

Het is in alle situaties handig om tenminste een grote tafel te hebben waar je samen met de kinderen aan kunt zitten. Zo zorg je ervoor dat jullie samen kunnen spelen en leren en dat jij ook bij de kinderen kan zijn om op te letten. Je kunt de grote tafel ook aanvullen met andere kleine tafels voor als de kinderen even weg moeten van alle prikkels.

Kinderen verschonen

Een kind blijft een kind en heeft dus af en toe een poepluier. Er moet dan wel een handige plek zijn om kinderen te verschonen zonder onnodig gestoord te worden. Het is daarin tevens belangrijk dat het kind veilig ligt gezien je soms wordt afgeleid door andere kinderen.