Letsel door verkeersongeval? Dit kun je doen

letsel door verkeersongeval

Bij letsel door verkeersongeval dat niet jouw schuld is kun je een schadevergoeding eisen van de aansprakelijke partij. Je kunt dan een vergoeding krijgen voor de zogenaamde letselschade. In dit artikel leggen we je uit wat je kunt doen om een schadevergoeding te eisen bij letsel door verkeersongeval.

letsel door verkeersongeval

Stap 1: Schakel een letselschadespecialist in

Het is eigenlijk altijd aan te raden om een letselschadespecialist in te schakelen. Deze specialist kan jou helpen bij het gehele proces.

Stap 2: Bereken de schadevergoeding

Samen met de letselschadespecialist ga je na of je inderdaad recht hebt op een schadevergoeding. Vervolgens berekenen jullie samen de kosten van de totale letselschade en daarmee ook de hoogte van de schadevergoeding. Je kunt een vergoeding krijgen voor lichamelijk letsel en schade aan je voertuig, spullen of kleding. Daarnaast kunnen eventuele medicatiekosten, ziekenhuiskosten, verliezen door arbeidsongeschiktheid en kosten voor huishoudelijke hulp soms ook worden meegerekend.

letsel door verkeersongeval

Stap 3: Stel de tegenpartij aansprakelijk

Nu je weet of je recht hebt op een schadevergoeding en wat de hoogte hiervan is kun je samen met je letselschadespecialist de tegenpartij aansprakelijk stellen. Deze partij kan de schuld geheel of gedeeltelijk erkennen of ontkennen. Indien de tegenpartij de schuld gedeeltelijk erkent of ontkent, kun je eventueel een rechtszaak aanspannen. Hiervoor kun je dan het beste de hulp van een letselschade advocaat inschakelen.