Mooie natuurgebieden in Nederland

natuurgebieden nederland

Veel mensen kiezen ervoor om elk jaar naar het buitenland op vakantie te gaan. Dat is zonde aangezien de meeste mensen daardoor niet beseffen hoe mooi ons eigen land is. In de zomer kun je genieten van een lange wandeling door een van de prachtige natuurgebieden waar ons land rijk aan is. Veel mensen gaan naar het buitenland op vakantie en weten daardoor niets over de mooie natuurgebieden in Nederland

Nationaal Park de Hoge Veluwe

De Veluwe ligt in Gelderland en is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Dit natuurgebied is uitermate geschikt voor wandelingen of fietstochten. In het natuurgebied zijn naast de gewone fietsroutes ook een hoop ruiterpaden en mountainbikeroutes. Het kan ontzettend leuk zijn om over het natuurgebied te rijden op jouw paard. Op je route heb je dan de kans dat je wilde dieren tegenkomt. Dat is natuurlijk een prachtige ervaring. Je kunt op de Veluwe onder andere wilde zwijnen en ree├źn tegenkomen. Al deze aspecten samen maken Nationaal Park de Hoge Veluwe een van de mooiste plekken van ons land. 

natuurgebieden nederland

Nationaal Park de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch ligt in de omgeving van Dordrecht. Door het vele water en de vele prachtige plekken is dit zeker een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Het grootste deel van het park bestaat uit waterwegen waardoor het ideaal is om in de zomer een boottochtje te maken. Naast waterwegen zijn er ook bospaden en fietsroutes wat deze plek uitermate geschikt maakt voor een lange wandel-of-fietstocht. Er zitten in het natuurgebied veel verschillende soorten dieren waaronder zelfs bevers. Het is belangrijk om goede schoenen aan te doen als je hier in de winter een wandeling wilt gaan maken. De wandelpaden kunnen buiten het zomerseizoen behoorlijk modderig worden.

natuurgebieden nederland