Verlichtingstrends die in 2021 helder zullen schijnen

Variërend van clusters van kale lampen in dynamische arrangementen, elegante sculpturale vormen en stijlen en levendig gekleurde tinten, dit zijn slechts enkele van de verlichtingstrends die volgens experts de designwereld in 2021 in vuur en vlam zullen zetten.

Verlichting is een essentieel onderdeel van een succesvol ontwerp, maar is des te belangrijker in de winter, wanneer de dagen korter zijn en we veel meer tijd binnenshuis doorbrengen dan normaal. Lampenhuis zit niet stil en is altijd opzoek naar de laatste trends!

Dankzij de pandemie is onze aandacht naar onze huizen getrokken en we zijn ons er terdege van bewust hoe belangrijk het is dat onze huizen zowel comfortabel als mooi zijn. Dus hoewel alles – inclusief verlichting – een doel moet hebben, moet het er ook goed uitzien. Lampenhuis ging opzoek naar verlichtingsexperts en interieurontwerpers en ging zoeken naar wat zij verwachten dat de grootste verlichtingstrends zullen zijn in 2021.

Legendarische silhouetten

Als we naar het nieuwe jaar kijken, verwachten we dat de verlichting naar het vertrouwde en nostalgische gaat. Stukken die warm, gezellig en intiem zijn. We hebben allemaal meer tijd in onze huizen doorgebracht en zijn op zoek naar eenvoudige manieren om die donkere plekken aan te pakken of ruimtes die voorheen onderbenut waren, functioneel te maken. Decoratieve plug-in lampen zijn de perfecte oplossing, vooral als ze uniek of vintage zijn. We houden van kleine tafellampen die op een boekenplank glijden of plug-in schansen die over een vol bureau of werkoppervlak kunnen worden geplaatst zonder kostbare ruimte in te nemen.

Warme gloed

Zoals al een tijdje de trend is bij Lampenhuis, gaan lichtbronnen steeds meer richting LED. Maar nu zien we veel meer ‘warme dim’ of ‘warme gloed’ lampen op de markt. Deze zijn vooral leuk om twee redenen: ze bootsen de kleurtemperatuurcurve van een gloeilamp na wanneer ze worden gedimd, en helpen de sfeer in de ruimte over te brengen van licht en sfeervol naar zacht en romantisch. De sleutel is om een tafel- of vloerlamp met een dimmerschakelaar te kiezen.

Hi-Tech huis

Huiseigenaren zoeken naar manieren om het buitenleven naar binnen te halen, en licht is een van de beste middelen om ons te helpen ons meer verbonden te voelen met de natuur vanuit ons huis. Naarmate slimme verlichting steeds geavanceerder wordt. De instellingen voor natuurlijk licht bootsen de veranderende kleur en intensiteit van zonlicht gedurende de dag na, baden elke ruimte overdag in wit licht en ’s avonds gaan ze over naar warm, amberkleurig licht.