Voorkom betalingsachterstanden met invoice factoring

Online

Voor ondernemers kan het afnemen van invoice factoring een interessante overweging zijn. Er zijn in Nederland steeds meer bedrijven, die deze service aanbieden aan grote en kleinere ondernemers. Houd er hierbij rekening mee, dat factoring niet te vergelijken is met een incassoprocedure. Een incassoprocedure komt vaak aan het eind van het facturatietraject, terwijl factoring zich aan het begin van dit traject bevindt. In dit artikel vertellen we je meer over de manier waarop factoringbedrijven te werk gaan. Evenals dat je meer informatie geven over de voordelen die dit met zich meebrengt voor ondernemers. Heb jij al eens overwogen om voor deze vorm van debiteurenbeheer te kiezen? Een bekende Nederlandse aanbieder van deze service is Finqle.

Invoice factoring

Invoice factoring wordt aangeboden door factoringbedrijven

Wanneer je als ondenemer voor invoice factoring kiest, neemt de kans op betalingsachterstanden bij leveranciers sterk af. Bij deze vorm van debiteurenbeheer worden facturen voor het versturen hiervan al aan een factoringbedrijf verkocht. Het factoringbedrijf stuurt de factuur vervolgens door naar de klant en neemt ook de rest van het facturatietraject op zich. Dat betekent dat je zelf geen betalingsherinneringen meer hoeft te versturen, dat je niet langer verantwoordelijk bent voor het opstarten van incassoprocedures, enzovoorts. Op deze manier zal je als ondernemer veel minder stress ervaren! De verkochte facturen worden binnen enkele werkdagen aan je uitgekeerd.

Factuur

Voordelen van deze vorm van debiteurenbeheer

Het inschakelen van een factoringbedrijf brengt verschillende voordelen met zich mee. Het voornaamste voordeel hiervan is vanzelfsprekend dat facturen razendsnel betaald worden. Zo heb je geen omkijken meer naar de facturatieprocedure. Daarbij worden betalingsachterstanden bij leveranciers voorkomen. Iets wat ook een groot voordeel is! Het voorkomt dat de relatie met leveranciers ernstig verzwakt wordt. Ook niet onbelangrijk, de kasstroom blijft met de hulp van een factoringbedrijf op peil. Zo kun je in nieuwe marketingcampagnes of effici├źntere productiemethodes blijven investeren.